Lasersko varjenje

Lasersko varjenje

Podjetje Go-laser se ukvarja zreparaturnim laserskim varjenje za brizganje plastike, varjenjem orodij za preoblikovanje pločevine, orodij za tlačni liv v kombinaciji s tig varjenjem, varjenjem v senzorični industriji, reparaturnim varjenjem v zobozdravstvu, varjenjem medicinskih pripomočkov, varjenjem izdelkov v strojegradnji, mali kovinski galanteriji, elektroindustriji, finomehaniki, puškarstvu, … Z veseljem vam svetujemo, kako pripraviti obdelovanec, da bo var najboljši in izdelek kakovosten. Izdelke zvarimo po želji, načrtu, oziroma vzorcu naročnika.

Specializirani smo za lasersko varjenje, ki omogoča bolj natančno reguliran vnos energije za taljenje. Posledično je manjša nevarnost razjed, razpok in drugih deformacij na varjencih. Dodamo lahko tudi, da imamo na zalogi vselej največjo izbiro dodajnih materialov.

Vedno imamo na zalogi največjo izbiro dodajnih materialov, vse do trdote 62 Hrc.

Če niste prepričani, ali bi se odločili za lasersko varjenje, vam tukaj ponujamo še nekaj dodatnih informacij o laserskem in reparaturnem varjenju ter o vrstah varjencev, s katerimi delamo.

Dodatne informacije

Več o laserskem varjenju

Lasersko varjenje se pogosto pojavlja v orodjarstvu, vse pogosteje tudi v avtomobilski industriji in medicini. Njegova prednost je velika hitrost, visoka trdnost in majhna globina zvara, kar omogoča, da lahko varimo tudi zelo majhne ali težje dostopne dele in zaprte oblike.

Ker je vnos energije za taljenje natančneje reguliran, je strah pred nevarnostjo razpok, razjed in drugih deformacij pri varjenju veliko manjši. Zvari tudi niso oksidirani in imajo lep kovinski sijaj.

Lasersko varjenje omogoča spajanja brez dodajanja materiala ali varjenje z dodajanjem materiala. Omogoča spajanje vseh orodnih materialov različnih trdot in kakovosti. Podjetje Go-laser nudi varjenje aluminija, bakra, inoxa, jekla, titana in železa.

Laserje delimo glede na moč, vrsto aktivnega medija, namen uporabe in način delovanja. Če imate dodatna vprašanja, pomisleke, samo vam na voljo za vse informacije.

Ukvarjamo se z varjenjem ...

Ukvarjamo se tudi s spajanjem oz. varjenjem poškodovanih in obrabljenih delov. Preden se odločite za nabavo novega strojnega dela, nas pokličite. Skoraj zagotovo bo reparaturno varjenje cenovno ugodnejša in hitrejša rešitev.

Za primer lahko navedemo, da je z lasersko tehnologijo mogoče hitro in enostavno sanirati razpokano orodje. Z ustreznimi parametri laserskega žarka razpoko izžlebimo in tako odstranimo obrabljeni material ob razpoki.

Pri vsakem naročilu napako najprej lociramo, očistimo njeno okolico, izberemo pravilni dodajni material in po varjenju ponovno pregledamo var.

Lahko vam posredujemo tudi sliko poškodovanega predela orodja.

Vrste varjencev

Zaupate lahko našim izkušnjam z delom z različnimi materiali. Dodajne materiale izberemo glede na vrsto osnovnega materiala in uporabo konstrukcije. Pri varjenju različnih materialov med sabo je treba upoštevati varilske, mehanske in korozijske lastnosti obeh materialov, sicer lahko tvegate razpoke v vročem pri avstenitnih jeklih ali razpoke v hladnem pri martenzitnih jeklih.